Saturday, July 31, 2010

Minder uitgeven is ook geld verdienen

Mijn korte termijn doel is om financieel vrij te zijn, dat wil zeggen dat mijn passieve inkomen hoger is dan (of gelijk is aan) mijn vaste uitgaven.
Op dit moment is mijn passieve inkomen nog 0, ik heb nog geen geld dat ik periodiek krijg waarvoor ik niets (meer) hoef te doen, dat binnen komt al slaap ik een gat in de maand... Wat ik wel al heb gedaan is mijn uitgaven naar beneden brengen:

Mijn absolute nummer 1 hierin is stoppen met roken, dit 'levert' me 140 euro per maand op, niet mis toch? Zeker als je je baan hebt opgegeven, scheelt dit een slok op een borrel hoor. 140 euro per maand, dat is 1680 euro per jaar. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan daar een paar keer van op vakantie.

Om mijn uitgaven verder terug te brengen (absoluut geïnspireerd door Annemarie van Gaal in haar boek Succes) heb ik ook eens goed naar mijn energieleverancier gekeken en naar mijn verzekeringen. Dit kost even wat tijd maar het levert echt geld op. Ik ben er echt even voor gaan zitten, bijvoorbeeld voor mijn ziektekostenverzekeraar: Wat heb ik echt nodig? Betaal ik niet veel te veel aan aanvullingen die eigenlijk totaal niet bij mijn leven passen? Alleen de wisseling van ziektekostenverzekeraar leverde me al € 38,25 per maand op, dat is toch ook weer 459 euro per jaar... (een site als Independer kan je helpen met het op een rij krijgen van welke zorgaanbieders het meeste voordeel voor jou opleveren)

Kijk maar eens goed naar je vaste lasten om te zien waar jij je onkosten omlaag kunt brengen, het is echt de moeite waard!

Friday, July 30, 2010

Ehm...bijna iedere dag een nieuw idee

Beste mensen,

Mijn excuses, het leven haalde me even in...Geen tijd om ideeën op te schrijven en eigenlijk teveel aan mijn hoofd om geïnspireerd te zijn. Maar, hier is de nieuwe start!

Het idee van vandaag: let heel goed op acties, die je bijvoorbeeld ziet op internet. Soms ligt het geld echt op straat. Zoals bij deze actie van de Bank of Scotland. De bank heeft nieuwe klanten nodig en doet een goed bod. Nu ben ik zelf nogal sceptisch van aard, ik ga niet zomaar overal op in en ik geef niet graag mijn gegevens, maar dit heb ik toch echt gewoon gedaan. Ik heb nu een nieuwe spaarrekening, altijd handig, aangezien het toch echt mijn doel is om niet alleen financieel vrij maar ook rijk te worden is én ik heb zomaar, met niks eigenlijk 30 euro verdiend. Maar voor de goede orde, voor degenen die denken dat ze wel genoeg rekeningen hebben: je kunt gewoon de rekening openen, je geld ontvangen en overboeken naar je eigen tegenrekening en de spaarrekening verder vergeten (of opzeggen, wat jij wilt). Gewoon doen! De actie loopt tot 31 augustus.

Tuesday, July 27, 2010

Welkom

Welkom op mijn blog!

Ik ben Suzanne. Ik heb mijn (goede) baan opgezegd omdat ik vrij wil zijn. Ik wil mijn eigen geld verdienen, ik wil geen baas meer hebben. Voor veel mensen is het onbegrijpelijk wat ik heb gedaan maar ik ben nu eenmaal niet zo 'van de zekerheden'. Ik heb me ooit eens voorgenomen om alleen maar dingen te doen die ik leuk vind en dat betekende voor mij dat ik in ieder geval moest stoppen met mijn baan...

Anyway, om een lang verhaal kort te maken (misschien schrijf ik er later nog wel over en als je wat wilt weten, dan vraag je maar): Het geld stroomt op dit moment nog niet binnen ;-). Dat is jammer maar het heeft ook een positieve kant; ik weet ondertussen van mezelf dat ik erg veel goede, bruikbare ideeën heb, eigenlijk bruis ik van de ideeën, het gaat maar door. Maar...ik zet niets door, maak niets af. Ik heb al die ideeën op de plank en de plank wordt alleen maar zwaarder. Iedere dag denk ik: vandaag ga ik dít idee oppakken...En dan komt er weer een leuker, beter idee waardoor ik toch, aan het eind van de dag, feitelijk niets op poten heb staan. (O ja, ik ben ook heel ongeduldig).

In ieder geval was het idee van vandaag dus dat ik dit blog ga maken. Mét het voornemen om het vol te houden. Ik hoop hiermee dus het beste uit mijn eigen leerschool te halen: ik heb die ideeën en ik zet ze niet door, dan hoop ik dat anderen ze oppakken! En ik geloof dat het dan op een bepaalde manier toch wel goed uitpakt voor mij. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.




geld verdienen met bloggen