Thursday, January 27, 2011

Werken aan mijn horizon

Beste mensen, ik stop met iederedageennieuwidee.blogspot.com.
Niet dat ik het niet leuk vind om de stukjes te schrijven, niet dat ik niet héél veel geleerd heb, niet dat ik het onprettig vind om met jullie op deze manier contact te hebben.
Wel omdat mijn focus verkeerd is. Ik kríjg iedere dag een nieuw idee, omdat ik me daarop richt. Ik kán rondkomen van mijn geld, omdat ik me daarop richt. Maar ik sta dus nu stil. Ik sta stil omdat ik precies krijg wat ik wil. En wat ik wil, of heb gewild, is te matig. Of niet genoeg voor nu. Nu moet ik het rijk worden echt echt echt gaan willen. Ik moet niet meer iedere dag een idee willen hebben, ik moet een idee gaan uitwerken, ik moet hard gaan visualiseren en ik moet een goed plan bedenken.

Ik word financieel vrij en rijk, punt.
Je hoeft me niet te geloven, zolang ik het zelf maar doe, dan komt alles goed.

Dus, voor nu: dank voor het lezen! Ik zal hoogstwaarschijnlijk in een andere vorm wel weer iets gaan schrijven, dus misschien tot een andere keer.

Monday, January 24, 2011

Vragen staat vrij

Mijn zusje schreef me over dit filmpje naar aanleiding van het stukje over de erfenissen.
Komiek vraagt op youtube om 1 miljoen dollar. En hij krijgt het ook nog eens!
Jammer hè, dat je dáár niet aan gedacht hebt.



Sunday, January 23, 2011

De wereld is groter dan jouw hoofd

Soms...soms zie je wel een probleem ergens in de wereld en weet je dat de oplossing je geld op kan leveren maar zie je ondanks je verwoede breinrondgangen geen oplossing...

Dan nóg kun je geld maken! Ik heb al eerder gezegd dat je met problemen áltijd geld kunt maken, denk alleen maar aan een forum bijvoorbeeld om mensen te laten schrijven over dat probleem. Of een blog over het probleem, wel beter doen dan ik hè, gewoon netjes met google adsense aan de slag en dan kun je er geld mee verdienen. Maar ja, dat heb ik dus al gezegd.

Maar wat nu als je niet met het probleem geld wilt verdienen (of óók, maar niet primair) maar met de oplossing, vooral ook omdat je zelf behoefte hebt aan de oplossing? (Qua probleem varieert het in dit geval van wereldonvrede tot een net niet tevreden stellende knoflookpers, zeg maar: héél breed).

Dan nog steeds niet getreurd! Want dan laat je toch andere mensen voor jou de oplossing verzinnen?
Nu moet je even denken aan bijvoorbeeld die actie van laatste van Lays, daar hadden ze een nieuwe smaak nodig...lieten ze de consument een smaak verzinnen in een wedstrijd. Hadden ze én reclame én een nieuwe smaak... En denk ook aan 'Het beste idee van Nederland'. Ja de winnaar, degene met het best idee krijgt dan wel 25.000 euro maar de rechten op het product zijn van de organisator.
Zo kun jij dus ook aan de slag. Buig je probleem om naar een wedstrijd om de ultieme oplossing. Je looft een prijs uit voor de winnaar en je zet duidelijk in de voorwaarden dat de intelectuele eigendomsrechten op de inzendingen op jouw naam komen. En dan heel hard hopen dat iemand jou de beste oplossing in je schoot werpt!

Saturday, January 22, 2011

Voor als je geen rijke tante met kasteel in Frankrijk hebt

Ik heb gelezen over DeGift.nl, een nieuw bedrijf dat bemiddelt in het nalaten van geld aan vreemden. Op hun website kun je je inschrijven als erflater en als 'erfeniswenser'. Als je een erfenis wenst te krijgen kun je je gegevens achterlaten (en inschrijfgeld á €14,95) met een korte profielschets en dat verhaal staat een jaar lang op de website. Degene die vreemden zijn of haar geld wil laten erven om wat voor reden dan ook (geen familie, stomme familie, téveel geld voor één familie...) kan iemand zoeken uit de databank van geldwensers.

Klinkt wel ontzettend lucratief, tenminste, als iemand jou kiest dan. En ik heb even een mail gestuurd naar de organisatie hoe het zit met de schulden, of je die ook kunt erven...Want dan wordt het wel een héél ander verhaal. Een en ander moet nog in een intern overleg besproken worden. Ik heb gevraagd om een terugkoppeling dus ik hoop jullie daar binnenkort meer over te kunnen vermelden.

Friday, January 21, 2011

Een praatje over tampons...(zou er wel iemand verder lezen?)

Ik las op Z24.nl dit artikel over dames in Amerika die woedend zijn op Johnson&Johnson omdat deze plotseling gestopt schijnt te zijn met de levering van o.b tampons. Interessant nieuws toch?

Nou, wat het voor dit (of is het deze?) blog wel interessant maakt is dat tampons van dit merk ineens op e-bay werden verkocht voor 80 dollar omdat de schappen leeg waren! Kijk, dát biedt perspectieven.
Zo zie je maar dat je moet zorgen dat je wel goed op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld, hoe triviaal het nieuws ook mag lijken of zijn.

Als jij nu in Amerika had gewoond en toevallig net vorige week een buslading tampons had ingeslagen, dan had je nu toch een lekkere klapper kunnen maken. Met tampons notabene.
Maar ook als je geen o.b.'s had gekocht, had je misschien op een andere manier wel handel kunnen maken van het merk dat jij had ingeslagen. Of je verzint ter plekke een nieuw merk en lanceert direct een mega reclamecampagne op internet. Of je begint een forum over de fabrikant of over het merk of over tampons an sich om er inkomsten uit google adsense mee te genereren, nú kun je dan namelijk meeliften op het 'nieuws dat heerst' of te wel: je hebt gratis een flow van bezoekers omdat er toch al wordt gezocht op internet.
Of je lift mee op het nieuws door nú een alternatief voor tampons aan de man (nou ja...) te brengen.

Pfff, ik draaf door...er zijn ook zoveel mogelijkheden, gewoon één klein artikeltje over tampons, het geeft een zee aan geldmaakideeën en kansen.

Thursday, January 20, 2011

Over lijken

Ik zag net een filmpje van Hitchcock over een begraafplaats en ik zag ineens een passief-inkomen-mogelijkheid. Ik vertel die inleiding van het zien van een filmpje er maar bij, voordat jullie me gek of luguber verklaren...

Als je een stukje grond hebt, waarom zou je daar dan niet, puur als we het hebben over het aanzetten van een passieve inkomensstroom, een begraafplaats van maken? In plaats van, zeg maar, het land te verkopen ofzo. Ik weet niet hoe het zit met de wetgeving in Nederland, of elders trouwens, maar als de regels te behappen zijn, dan zie ik geen probleem. Een stuk grond dat huur opbrengt zonder dat je er op hoeft te bouwen...en met rustige huurders (of ga ik nu te ver?)...

Wednesday, January 19, 2011

't Katje zal je krabbelen

Soms worden de geldmaakideeën je gewoon voorgeschoteld als je zit te eten (voor de televisie dan...):

De Business Software Alliance (BSA) is een campagne begonnen tegen het gebruik van illegale software door bedrijven. Als jij klikt over je baas of ex-baas over illegaal software-gebruik, dan betaalt BSA je, als je de eerste bent van het bedrijf (en je melding aan andere, nog niet gedefinieerde, voorwaarden voldoet) 10% van de schikkingskosten, tot 10.000 euro. Kijk voor de iets uitgebreidere voorwaarden hier: voorwaarden

Goed, je kunt hier klikken: klikken

Tja, wat zal ik erover zeggen -behalve wat ik zei in de titel-... "10.000 is wel veel" en "'k zou het niet doen".

Tuesday, January 18, 2011

Het vuile werk opknappen

Nog even over die zorgverzekeringen en over al dat andere geneuzel dat geld oplevert als je het goed uitzoekt maar wat vooral ook veel weerzin oproept bij de gedachte aan datzelfde uitzoekwerk...

Wat ik zeggen wil: het uitzoeken van de goedkoopste zorgverzekering, energieleverancier, bank, allerlei andere verzekeringen, televisie, internet en nog veel meer vaak verplichte maar dure nummertjes, is een taak die heel veel mensen voor zich uit schuiven. Sterker nog, in de meeste gevallen betekent uitstel in dezen wel degelijk afstel.

En dan kom jij, met je frisse moed en je dienstverlenende maar ook geldmakende instelling. Als jij mensen kunt laten zien dat ze met gemak, ik noem maar wat, 70 euro per maand kunnen besparen en tóch hun eigen eisenpakket ingewilligd zien, dan willen ze jou daar vast wel 70 euro voor betalen, denk ik. En als jij dan zorgt dat je weet waar je alle informatie kunt vinden enzo, dan ga ik er vanuit dat je met maximaal een halve dag per persoon wel klaar bent. Maar nu doe ik er echt een gooi naar hoor... ik weet niet hoe lang je bezig bent als je álle bovenstaande dingen meeneemt in je onderzoek en als je alle info op een rijtje hebt, voor hetzelfde geld ben je met een uur klaar...
Ik raad je alleen wel aan je 'klant' te verzoeken alle relevante papieren klaar te hebben liggen als jij komt, want je wilt niet weten hoeveel mensen echt niets kunnen vinden in hun eigen huis qua administratie (in het geval dat ze nog moeten zoeken, zou ik toch fijn een uurtarief rekenen ;-)). Of je laat de mensen bij jou komen met hun kant en klare pakket aan contracten en wensen...

Monday, January 17, 2011

Weer een wiel...nog even en ik heb een auto

Het is al eerder gezegd door mij en de rest van de wereld: Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden!

Daarom vandaag alleen een link naar een pagina vol inspiratie, boordevol geldmaakideeën: 1001ondernemersideeen

Toegegeven, ik schrok in eerste instantie even...Duizendenéén, kom ik aan met mijn honderdenéén!
Maar eigenlijk geeft het natuurlijk alleen maar aan dat er dus behoefte is aan geldmaakideeën. Bovendien is het toch ook weer een andere site met een ander concept. Maar je moet zeker even gaan kijken, ik ga in ieder geval eens goed rondneuzen.

Sunday, January 16, 2011

Zorgverzekering al uitgezocht?

Ik weet niet of iemand van jullie daadwerkelijk de verzekering heeft stopgezet voor het einde van het jaar om vóór het einde van januari een nieuwe af te sluiten, degene die voor dit jaar de beste prijs biedt? Ik wel in ieder geval en ik zou jullie nog laten weten wat goedkoop is dit jaar.

Nu, eigenlijk kost het me dit jaar bijna negen euro meer dan vorig jaar maar the bastards hebben nu eenmaal allemaal hun prijzen verhoogd (mijn aanname dat er dan ook wel meer service aan vast zit, zal wel een heel domme zijn...).

Ik ben wederom uitgekomen bij Zekur, van Univé in ieder geval. En dan moet ik erbij zeggen dat ik niet heb vergeleken op aanvullende verzekeringen. Ik kijk wel naar wat de mogelijkheden zijn overigens, qua aanvullingen, en dat moet je ook zeker doen, maar kijk dan wel goed! Wat geeft die aanvulling je eigenlijk echt? En heb je dat nodig, redelijkerwijs?

Mocht je overigens ook naar Zekur willen, gebruik dan mijn code: Z4d316b9K2897feR, dan krijgen jij en ik allebei €12,50.

De andere verzekering die overigens ongeveer net zo goedkoop is, is AnderZorg.

En als je zelf een goede vergelijking wilt maken, op basis van jouw wensen, kijk dan eens op een van deze sites:

Independer Zorgverzekeringen

Verzekeringsite

Zo, ben blij dat ik het weer uit heb gezocht voor dit jaar, het is toch altijd even puzzelen en héél goed lezen.
Daarom snap ik ook wel dat niet iedereen ieder jaar opnieuw er 'even voor gaat zitten' hoor, maar geloof me, het loont de moeite!

Saturday, January 15, 2011

Down is the new up

Heb je al gehoord van de nieuwe Nederlandse soap 'Downistie'? Een soap met alleen maar acteurs met Down syndroom, geweldig idee. Ik zag het gisteravond bij De Wereld Draait Door. Voor als je het niet gezien hebt, hierbij de trailer:



Je moet er maar opkomen! Erg jammer dat ik dat niet heb gedaan ;-).
Knoop in je zakdoek was/is ook zo'n succes dus ik denk dat het wel gaat lopen (in maart pas op de buis).
Dit is dus weer zo'n ideetje dat je toch mooi zelf had moeten verzinnen en verkopen aan de zendstations (heb ik al eerder over geschreven, Talpa biedt je ook geld aan, zie mijn blogpost van 06/10/10).

Dus dit idee is een herhaling... Met een aanvulling, want aan soaps had ik dus echt niet gedacht. Het leuke daaraan is dat je echt alleen het concept hoeft te verzinnen. Je hoeft echt geen script te schrijven, dat is bij een soap toch altijd hetzelfde...dat er wordt bedrogen, gelogen, gevrijd en ingezoomd op de meest stomme momenten en beelden, dat is bij iedere soap toch eender.

Dus, ik zou zeggen, de rijken en de 'Downies' zijn al ingezeept, wat geeft jouw creatieve geest als bezetting/doelgroep/setting/onderwerp voor de nieuwe soap waar de wereld reikhalzend naar uitziet?

Friday, January 14, 2011

Vluggertje

Even een vluggertje over heel snel heel veel geld verdienen want ik ga met een kruik op de bank zitten...

Laat de wereld weten wat je koopt en het wordt véél meer waard:


Om dit beter te kunnen lezen, kun je naar de site gaan waar ik dit leuke feitje vandaan heb: MSN

En om dan nu de daad bij het woord te voegen: "Hallo wereld, ik heb een heel leuk kastje gekocht!!!"
Dat was het voor vandaag, sorry, de kruik roept.

Thursday, January 13, 2011

Zoekertje

Zou je niet (met je vrije tijd als voorsprong op de werkenden) geld kunnen verdienen door huizen te zoeken voor mensen? Ik bedoel niet echt werken als aankoopmakelaar, niet bemoeien met of de fundering wel goed is enzo en ook niet gaan onderhandelen over de koopsom maar alleen zoeken. Zoeken en dan voor het vinden een bepaald bedrag (vast of percentueel) krijgen.
Ik kan me namelijk voorstellen dat mensen die een huis zoeken niet altijd evenveel tijd en zin hebben in het daadwerkelijke zoeken. En ook dat mensen dan niet direct een aankoopmakelaar in de hand willen nemen. En dat ze dan wel graag jou bellen om te vragen of je niet eens je ogen open kunt houden om naar een huis dat aan die en die eisen voldoet uit te kijken en/of gericht te zoeken. En dat jij dat dan dus doet, voor geld...
Dus niet echt makelaartje spelen, alleen een beetje zoeken voor mensen die dat willen uitbesteden en die dan later zelf of via een makelaar zo'n huis kopen.

Of is mijn wereld echt te simpel en is dit toch gewoon broodroof al wil ik dat niet zien?

Wednesday, January 12, 2011

Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet

In het kader van indirect geld verdienen en aansluitend op mijn laatste blogzin van gisteren, vandaag een stukje psychologie...

'...mijn hoofd maakt nu eenmaal van alles een geldverdienmogelijkheid'
Ja, dat doet mijn hoofd. Wat doet jouw hoofd? Of eigenlijk bedoel ik: waar ben jij op gefocust?
Want dat is natuurlijk de kern van deze blog. Ik ben gefocust op hoe ik geld kan verdienen zonder voor een baas te moeten werken. Dus dat is ook wat ik zie, dat is wat ik lees in de wereld: geldmaakideeën, mogelijkheden.

Je kent het principe wel, dat je over een bepaald onderwerp nadenkt en dat ineens de hele wereld je dat soort dingen laat zien. Jij hebt net een stukje gelezen over gras en dat heeft je gegrepen (sorry ik zag het grasveld hiervoor en ik dacht 'waarom niet'?') en ineens lijkt 'gras' een onderwerp te zijn waar iedereen over schrijft of je ziet een documentaire die erover gaat.
Je snapt natuurlijk heus wel dat die dingen ook wel plaats hadden gevonden als jij niet ineens door gras gegrepen was maar toch lijkt het alsof het universum met jouw gedachten de wereld ietsje heeft veranderd. (Hoe serieus moet je modetrends dan eigenlijk nemen hè? Zijn zij niet eerder een product van de geest van een modebladredacteur?)

Goed, die kennis had je al, nu hoef je er alleen nog maar gebruik van te maken. Want het werkt, dat heb je zelf vaak genoeg gemerkt. De wereld is niet veranderd doordat jij ergens op gefocust was; wat jij ziet van die wereld, dát is veranderd. Dus zorg dat jij dat principe in je voordeel laat werken en focus je op miljonair worden, je gaat vanzelf de mogelijkheden zien. Want die mogelijkheden zijn er gewoon, of jij nu kijkt of niet!
 Ik zeg dit ook tegen mezelf hoor, want mijn focus ligt duidelijk bij 'genoeg geld hebben om van rond te kunnen komen' want dat is wat er gebeurt in mijn leven. Mijn focus moet ook verschoven naar het miljonairsdom. Ik wil alleen nog maar denken, dromen, eten, drinken, ademen in 'geld in over-over-overvloed-termen'.

Tuesday, January 11, 2011

Ontdekkingsreiziger biedt zich aan

Het is misschien omdat ik veel zin heb in een reis naar het buitenland (liefst een ver en warm buitenland) dat ik nu hieraan denk, en het is helemaal niet origineel maar ik schrijf hem toch op. Wij Nederlanders hebben er immers altijd wel bij gevaren. Ik bedoel uiteraard niet de slavenhandel die er een derivaat van was maar de eerlijkere oorsprong die het had: Het handelen in producten uit het buitenland en het verhandelen van Nederlandse producten naar elders.

Ik dacht niet direct heel groot hoor. Meer aan gewoon wat leuke spulletje meebrengen van een markt in Sri Lanka die je hier tegen prachtige prijzen verkoopt. Of zorgen dat een bepaald voedselproduct in Nederland op de markt komt dat je nu nergens kunt krijgen en dat jij dan de enige tussenleverancier bent (voor de goede orde: ik bedoel met voedselproducten geen producten die uit papaver vervaardigd worden, al leveren ze nog zoveel op...). Of (helaas hoef je hiervoor dan niet op zakenreis) gewoon spullen via e-bay uit het buitenland halen en ze hier via marktplaats weer verkopen. Of héél goed zoeken op internet naar lokale zaakjes in verweggistan die een bijna niet te vinden website hebben en hun spullen kopen en via een betere website voor méér verkopen...
Ik doe maar een gooi natuurlijk nu, ik heb gewoon zin om op vakantie te gaan :-) en mijn hoofd maakt nu eenmaal van alles een geldverdienmogelijkheid...

Monday, January 10, 2011

Opknappen in inrichting

Van het weekend vertelde ik iemand dat mijn lief en ik ons huis aan het opknappen zijn en dat het een sport is om dat zo goedkoop mogelijk of misschien zelfs met winst te doen. Spullen die we niet mooi vinden verkopen en leuke potentieeltjes kopen en schilderen. Het gaat goed, kan ik je vertellen. En het geeft zoveel eer van je werk als je iets voor een prikkie hebt gekocht om er dan zelf later de ware pracht van naar boven te laten komen.

Maar degene aan wie ik dat vertelde had eigenlijk wel een heel leuk idee naar aanleiding van mijn verhaal: "Waarom verhuur je jezelf niet via marktplaats als interieurontwerper op basis van tweedehands spullen?"
Jeetje, ik werd helemaal enthousiast, dit past eigenlijk helemaal in mijn straatje. Ik zou dolgraag mensen helpen hun interieur aan te passen en ze vooral te laten zien dat dat écht helemaal niet duur hoeft te zijn.

Dus, bij dezen, met dank aan Tineke:

Wil je graag je huis opknappen maar wil je daar niet veel geld aan kwijt zijn, neem contact op met mij voor een plan op maat! Ik barst van de ideeën, creativiteit en handige tips.

Sunday, January 9, 2011

15'

Bij geld verdienen op internet en in de reguliere handel gaat het vooral om ´traffic genereren´, oftewel: zorgen dat zoveel mogelijk mensen je handelswaar/winkel/website zien.

Als je gezien wilt worden op het internet dan is zorgen dat je wordt opgegeten door een leeuw en dat met je laatste hand nog filmen een heel handige manier. Als je tenminste nog in staat bent om je filmpje op youtube te zetten dan, want dat moet je wel doen natuurlijk. En dan een link erbij plaatsen naar je eigen webwinkel of fijn anderen laten adverteren (bijvoorbeeld weer via Google Adsense). Want een origineel/stom/héél grappig/héél schattig filmpje op het internet kan echt bijzonder veel mensen trekken.

Ik heb om bovenstaand feit luister bij te zetten welzeker twee seconden gezocht op youtube om een filmpje met veel 'hits' te vinden als voorbeeld van wat ik bedoel. Bij dezen dan:

                        
                            Wel mooi meer dan 700.000 keer bekeken!

Nou komt het rekensommetje.
Stel nou dat je een webwinkel hebt. En dat je zo'n filmpje op youtube zet om 'traffic' te genereren/mensen naar je webwinkel te trekken en stel dat je inderdaad 700.000 bezoekers krijgt. Als maar 1 procent van die bezoekers dan op de link naar jouw webwinkel klikt, dan heb je dus 7000 bezoekers. Als maar 1 procent van die mensen dan iets koopt, dan heb je met één zo'n stom filmpje wel mooi 70 x verkocht!

Dus ik zou zeggen: leef je uit, doe alles wat je wilde doen, je kunt het zo gek niet bedenken...maar zet het in hemelsnaam op youtube!

Saturday, January 8, 2011

Passie voor passief

Als je geld in je hand wilt hebben, dan is het verkopen van spullen en onroerend goed erg fijn...
Als je een leven wilt waarin je niet meer hoeft te werken, dan is verhuren veel leuker.

Veel geld hebben en nog steeds tachtig uur in de week (moeten) werken lijkt mij stompzinnig. Wat heb je in hemelsnaam aan veel geld als je er je vrijheid niet mee kunt kopen? Als je nog steeds vast zit in een zelfopgelegd stramien dat zorgt dat je je geld verliest als je stopt met werken en start met alleen nog maar leuke dingen doen? Op het moment dat ik mijn baan opzegde had ik echt nog nooit gehoord van 'passieve inkomensstromen' enzo maar het was me wel heel duidelijk dat ik liever een paar uurtjes per week post rond bracht en een inkomen had waarmee ik net niet zou verhongeren dan met een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel veertig uur in de week voor een baas te werken, moe thuis te komen en net zo goed geen uitzicht te hebben op het ooit kunnen betrekken van mijn droomhuis (met excuses wederom voor de lange zin :-)).

Goed, om niet meer te hoeven werken in plaats van alleen maar rijk te zijn, moet je dus zorgen dat je een inkomen hebt dat al je vaste uitgaven (ook vakanties enzo meerekenen) dekt en waarvoor je niets meer hoeft te doen. Dat heet dus een passief inkomen. Zo'n inkomen genereer je door bijvoorbeeld een bedrijf te hebben waar jij zelf niets meer voor hoeft te doen, dat zichzelf draaiende houdt, of door de royalties van een boek op te strijken of vastgoed te verhuren. Er is misschien sóms nog wel wat te doen voor je bij deze voorbeelden, maar het is heel minimaal. En één e-mail per week moeten schrijven, rekenen we maar even onder 'passief'.

Om mezelf bij de les te houden vraag ik me daarom ook steeds deze dingen af bij mijn ideeën om geld te maken:
-Maakt het een passief inkomen?
-Zo nee, hoe kan ik het aanpassen opdat het wél passief wordt?
In héél veel gevallen moet ik 'nee' antwoorden op de eerste vraag en krijg ik geen bevredigend antwoord op de tweede vraag. Desalniettemin blijf ik me de vragen stellen.
Alleen wordt vaak 'passief' in de tweede vraag verbasterd tot 'passiever'. Zoals bij dat voorbeeld van een hele tijd geleden van de ooievaars die je zaagt voor in de tuin bij een geboorte (niet verkopen maar verhuren).

Zo, dit was de belachelijk lange inleiding op het volgende:
Ik zie bij kringloopwinkels vaak prachtige feestjurken hangen. Feestjurken waar ik helemaal niets aan heb, want ik zie ze maar zelden in mijn maat. Maar zó zonde om te laten hangen :-). Nu bedacht ik me dat ik ze misschien wél kan kopen en er een verhuurservice omheen organiseer (zijnde slechts een website hoor). Dat mensen dus voor een thema- of anderszins aangekleed feest een mooie jurk bij mij kunnen huren. Hiermee genereer ik aldus géén passief inkomen want ik zal moeten wassen en strijken (mijn lief zal mijn idee nu al wel van de hand doen) maar ik genereer vanuit mijn eerste investering (actie) die niet meer dan 5 euro zal zijn, wél een nieuw inkomen. Maar, ik kan, als ik verder denk, het wassen en strijken natuurlijk uitbesteden zodat ik alsnog wél een passief inkomen maak :-).

Friday, January 7, 2011

Voor als je zen wilt oefenen op een bankje

Stel je hebt in je hoofd dat je eens een dagje niets moet doen. Gewoon zitten en je gedachten laten gaan (pas op, de briljante ingevingen kunnen je dan zomaar overvallen!), gewoon een beetje staren naar één punt.

Nu, dan stel ik voor dat je dat eens doet. Maar zorg dat dat bankje voor de ingang van bijvoorbeeld hotel The Grand staat, of het Amstelhotel, of een leuk paleisje op de Veluwe... En zorg vooral dat je je fotocamera te allen tijde binnen handbereik hebt! Want stel dat je tijdens het gedachtevol of gedachteloos staren naar de voordeur ineens een beroemdheid in je vizier hebt, dan is een foto snel gemaakt. En zo'n foto kan je behoorlijk veel geld opleveren, denk ik.

Het lijkt me het handigst om de foto rechtstreeks aan een blad te verkopen maar misschien is e-bay ook wel leuk, dan kun je zien dat mensen gaan bieden. Geen idee hoe het werkt eigenlijk. En misschien wil ik het ook wel niet weten want ik weet niet of ik het wel zou doen. Lijkt me vreselijk als je zelf het onderwerp bent van de foto en je wordt continu belaagd. Toch bedacht ik me dit geldmaakidee en ik wil het toch vermelden, ik mag ook geldmakers noemen die ik zelf heel waarschijnlijk niet uit ga voeren, toch? Beetje controverse is ook goed, iemand zin in een discussie?

Thursday, January 6, 2011

Pluk de woorden

Kijk, 'Carpe Diem' is al verzonnen en met 'All for one, one for all' scoor je ook niet hoog meer op de originaliteitsladder maar áls je goed bent in het verzinnen van pakkende oneliners, dan zou je daar geld mee moeten kunnen maken, lijkt me.
Ik dacht hieraan toen mijn zusje mij van de week verweet dat ik een 'trekkie' probeerde te maken van haar oudste dochtertje omdat ik haar haar vingers liet spreiden als Mr. Spock en haar 'Live long and prosper' leerde zeggen (is nog niet helemaal gelukt...ze is 6). Ik zat met haar op schoot te zoeken naar Youtube-filmpjes van het juiste handgebaar en toen bedacht ik me dat het toch eigenlijk wel bijzonder is als mensen bij het horen van een paar achterelkaar geplaatste woorden zich al direct een en dezelfde persoon voor de geest halen. Nou ja, zo kwam ik dus op oneliners. Dit even voor het achtergrondverhaal :-).

Maar hoe dan? Hoe maak je geld met die oneliners? Nou, je kunt ze sturen aan Hallmark of een andere kaartenmaker (ik heb van de week ook Mr Deeds gezien, mocht iemand zich afvragen waar de link vandaan komt). Tenminste, ik denk dat dat kan, ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik heb dan ook nog geen pakkende oneliner verzonnen...
Maar je kunt natuurlijk ook zelf kaarten laten drukken, of, wat nog meer oplevert: t-shirts! Lijkt me best wel gaaf, als je iemand ziet lopen met een t-shirt met jouw tekst er op.
Of je kunt ze verkopen aan een reclamebureau. Of misschien is er wel een politicus die een heel goede van je wil kopen... Of een filosoof...(weet jij veel, misschien heeft Confucius ook wel gewoon iemand betaald...)

Wednesday, January 5, 2011

Niets mis met een namaakpoes

Weet je nog dat die Britse student een leuk ideetje had om zijn studie te bekostigen? Hij maakte toen de Million Dollar Home Page, waarop iedereen voor 1$ per pixel een stukje van de homepage kon kopen om een logo met link te plaatsen. (Ik had net vóór ik dat hoorde ook een leuk geldmaakideetje rondom logo's maar dat zal nu wel niemand meer geloven...Note voor mezelf: Ik moet zorgen dat ik internet-technische mensen om me heen verzamel zodat ik mijn ideeën metéén kan uitwerken...Note voor de rest van wereld: Ik zoek een internetgenius die zijn/haar hand niet omdraait voor het in elkaar knutselen van een website met wat systeempjes erachter, ik betaal je niet op voorhand, we delen gewoon in de winst...)

Ik dwaal weer eens af. Goed, student met pixels te koop... Nou ja, niet meer te koop dus want hij heeft alle 1.000.000 pixels verkocht! Hij zal al wel afgestudeerd zijn ook. Goed verzonnen van die gast. Ik baal alleen altijd een beetje als ik zoiets hoor. Ik gun het hem van harte hoor, absoluut, ik gun het iedereen om rijk te worden en ideeën te hebben. Ik vind het alleen dan zo jammer dat ik daar niet opgekomen ben ;-).

Vandaag las ik over een zelfde website maar dan voor de Nederlandse/Belgische markt. Hierbij kun je ook een stukje van de homepage kopen, alleen dan voor een oplopend bedrag (het eerste blokje kostte 1 euro, na een verkoop stijgt te verkoopprijs van de andere blokjes telkens met 1 euro). Ik vind de naam niet zo leuk verzonnen maar dat is dan mijn probleem denk ik. In ieder geval, je kunt zelf eens kijken op: heelcool.nl. Je kunt er ook zelf een stukje kopen om jouw website te promoten, ik neem aan dat er goed voor gezorgd wordt dat de website hoog op de lijst komt bij Google zodat het kopen van een stukje homepage ook echt zorgt dat er meer mensen naar jouw site komen.

De kern van dit verhaal is eigenlijk (en ik snap het als het je nog niet duidelijk is, al verraadt de titel toch al wel het een en ander) dat het feit dat iemand anders een goed idee heeft uitgewerkt, dat niet impliceert dat jij er niet óók mee aan de slag kunt. Voor heel veel dingen is het veranderen van de doelgroep al genoeg. Al kijken we nu alleen maar even naar die websites van vandaag. Wat let je om zoiets op te zetten speciaal voor bedrijven in jouw gemeente? Of voor bedrijven binnen een bepaalde categorie? Of voor jongeren? Of voor vrouwelijke ondernemers?

Je moet wel goed kijken of het mág wat je doet, in verband met octrooi/patent/andere rechten. Maar laat je ook niet direct afschrikken als je ergens iets ziet staan over octrooi bijvoorbeeld. Iets wat in Amerika niet óók door jou verkocht mag worden, mag dat in China misschien wel.

Tuesday, January 4, 2011

Over actiegroep 'Dood de beer' en microkredieten

"Ja maar", dat is natuurlijk dé reden om dingen te laten. Op 'ja maar' volgt onverbiddelijk een hele reeks onoverkomelijke problemen (aka beren op de weg) die tussen jou en je wens staan. De crisis is waarschijnlijk de grootste beer waarover ik heb horen spreken het afgelopen jaar. De crisis die als welkom excuus om maar geen actie te hoeven ondernemen wordt opgeworpen bij zo'n beetje iedereen die eigenlijk iets anders wil met zijn leven (qua invulling cq werk/geld maken) maar niet durft. Want 'er is geen werk meer' en 'niemand geeft geld uit, dus ik kán niet een winkel beginnen'. Het spijt me als ik je uit je sluimerstand haal hiermee maar het is onzin!
Toen ik mijn baan opzegde (ook 'midden in de crisis') heb ik heel wat 'dat kun je nu toch niet doen's gehoord maar ook één opmerking van een collega als reactie daarop aan een van de voor mijn psychische gezondheid vrezende collega's die ik jullie niet wil onthouden: "Ze hoeft anders maar één nieuwe baan te vinden, geen duizend!" Geweldig, zo'n opmerking! Nu was het absoluut niet mijn doel om een nieuwe baan te vinden maar voor een ieder die wel 'er zijn geen banen meer' als reden opgeeft om maar het werk te blijven doen dat al jaren niet meer bevalt: alsjeblieft. Met excuses voor de impact die deze opmerking wellicht op je leven heeft ;-). (Voor de goede orde: behalve de crisis zijn er nog een heleboel excuses te verzinnen hoor, je hóeft je droom niet na te jagen, niemand die je daartoe verplicht.)


Ik wil bij dezen graag een actiegroep oprichten om mensen die hun droom willen realiseren uit de droom te helpen dat dat onmogelijk is. De actiegroep heet aldus: Dood de beer. (ik heb zojuist in ieder geval de domeinnaam 'dooddebeer.nl' gekocht en het blogadres dooddebeer.blogspot.com aangemaakt)
Handen en voeten worden nog gegeven aan de actiegroep. Het idee is nog geen uur oud dus het moet nog even landen. Aanmelden kun je je al wel :-).
Uiteraard is 'Dood de beer' een naam die wat aversie oproept en die misschien zelfs actiegroepen zal mobiliseren actie te voeren. Geeft niet, aandacht is aandacht :-). Mobiliseer maar raak.

Goed, over tot de orde van de dag.
Stel je hebt een goed idee voor een nieuw op te zetten klein bedrijfje maar een tekort aan startkapitaal (of een totaal gebrek er aan) houdt je tegen om te beginnen, dan heb ik goed nieuws voor je. Als jij met een goed plan komt, dan heeft de overheid in samenwerking met wat banken onder het kopje 'microkrediet' eventueel wel wat voor je. Het gaat om maximaal € 35.000 en ik weet niet wat de exacte voorwaarden zijn maar het is volgens mij behoorlijk veelbelovend nieuws! (Nou ja, voor mij was het nieuws, het principe is er misschien al lang).

Heb ik toch mooi al weer een beer afgeschoten vandaag...

Monday, January 3, 2011

De mogelijkheden zijn de wereld nog niet uit

Als je in mogelijkheden denkt, is iedere dag weer spannend. Een nieuwe dag betekent nieuwe kansen. Gewoon omdat er iedere seconde mogelijkheden voorbij komen en een dag nu eenmaal een mooi afgebakend tijdsgeheel is, is een dag een mooi presenteerblad met kansen. Kun je nagaan wat een nieuw jaar betekent als je in mogelijkheden denkt! Een grote, grote berg sprankelende, krioelende, kriebelende ideeën, mogelijkheden, kansen. Zó spannend! De doorbraak van de eeuw kan zo op de loer liggen...

Mijn nieuwjaarswens voor jullie: dat je heel veel mogelijkheden ziet en ze grijpt, dat je je dromen waarmaakt en dat je je eigen kracht ziet.

En stel nou dat je al een droom (van mij dan) gerealiseerd hebt en een prachtige tuin hebt...dan gaan we natuurlijk gewoon verder met geld maken: Verhuur je tuin aan stelletjes die mooie trouwfoto's willen maken. Ik heb geen idee hoeveel je kunt vragen maar het lijkt me dat 'hoe mooier de locatie hoe hoger de huur' een prima stelregel is.
Zo heb je lekker eer van je werk aan de tuin.