Thursday, May 22, 2014

"Ik hou van Holland aan het zeetje"

101 ideeën om geld te verdienen zónder baan... what's in a name? Hieronder, zo van het internet geplukt, een vacature voor tóch een baan. Ze noemen het een droombaan, dat dan weer wel.
Ik wilde jullie de kans in ieder geval niet onthouden:




Functieomschrijving (van de site):

"Stel dat jij wordt uitgekozen, dan kun jij je eigen droombaan creëren en jezelf het mooiste jaar van je leven bezorgen. Je gaat voor deze baan een jaar lang Nederland verkennen, je gaat naar de bekende en minder bekende evenementen, bezoekt typisch Nederlandse bezienswaardigheden en komt onderweg de meest interessante mensen tegen die je anders misschien nooit ontmoet zou hebben.
Het is de bedoeling dat je je echt verdiept in de plaatsen die je bezoekt. Je gaat er niet alleen naar toe, maar je ervaart, ontdekt, neemt deel, leert, hoort en proeft. En je deelt al je reiservaringen op je eigen unieke manier met de rest van de wereld.
We willen jouw ervaringen lezen en zien vanuit jouw unieke kijk op de wereld, vanuit jouw nieuwsgierigheid en liefde voor reizen, zodat de groep mensen die jou volgt zal groeien en zich ook betrokken voelt bij jouw reis.
Hoe? Door iedereen op de hoogte te houden van je reiservaringen via Reis-blogs.nl, waar je gaat bloggen, verslag zult doen van bestemmingen en evenementen en video’s gaat uploaden. Je hoeft hiervoor echt geen online media-expert te zijn! Tijdens een Boot Camp in Londen begin augustus zorgen wij voor de benodigde apparatuur, training en ondersteuning. Gedurende het hele jaar word je ondersteund door een Community Manager in jouw land, die kan adviseren over je reisschema, hoe je jezelf in je blog kunt presenteren en andere praktische zaken.
Met een vergoeding van circa € 90.000,- kun je overnachtingen in goede hotels afwisselen met budgetovernachtingen, grotere evenementen met kleinere bezienswaardigheden, en simpele snacks met een 3-gangenmenu in een goed restaurant. En zo creëer je dus zelf de baan van je leven!
Als jij denkt dat jij de persoon bent die we zoeken, lees dan de informatie over de aanmeldprocedure en meld je aan voor 27 juni 2014."
Ik was zelf ook nog even aan het twijfelen, het is echt wel een uitgelezen kans om Nederland te ontdekken maar het woord 'evenement' schrikt me af. Al die drukte vond ik vroeger leuker. Jeetje, wat voel ik me oud als ik dát zeg! Maar ja, meer kans voor jullie :-).
P.S. Qua titel: regel uit het laatste stukje van Robert Longs  - Het heet hier Holland 
Het heet hier Holland
En ik kanker er zo vaak op
Nou ja wat wil je als je
Ergens iets om geeft
Want waar je gek op bent
Kastijd je
En wat je niet bevalt bestrijd je
Maar ook al schreeuw ik moord en brand
Het blijft het fijnste pokkeland
Met z´n hacheetje met zijn wwtje en zijn Privé zijn IKV zijn domineetje
Al denk ik dikwijls lik toch mijn reetje
Ik hou van Holland aan het zeetje

Monday, May 19, 2014

Wiens tafel?

Ik was van het weekend in Breda met mijn moeder en mijn zusjes. Mooie stad. En het moet gezegd, al heb ik een bloedhekel aan winkelen; het is een leuke winkelstad.
De allerleukste winkel voor mij was absoluut degene met het geldmaakidee eraan vast.
Een tweeledig, nee, meerledig geldmaakidee...

In de Haagdijk (of óp de Haagdijk, geen idee hoe Bredanaars het zeggen) zit mijnTafel. mijnTafel is, zoals op de eigen website is te lezen, een zelfbedieningsrommelmarkt. Als in:

"Je huurt in een van de mijnTafel-vestigingen een tafel (al vanaf één week), bepaalt zelf de verkoopprijs, etaleert je spullen op de tafel en wij verkopen deze voor jou. Wekelijks krijg je de volledige opbrengst van jouw verkochte spullen uitbetaald." (van de site)

Een tafel huren kost 25 of 30 euro per week (bij meerdere weken minder), afhankelijk van de vestiging. Er zijn op dit moment 3 vestigingen in Nederland, de vierde wordt 24 mei geopend.

Dus, je staat met je spullen eigenlijk op een rommelmarkt, die er netjes uitziet, en je hoeft er zelf niet bij te zijn. Geweldig principe. Je kunt je rommel verkopen, maar ook je zelfgemaakte creaties. Etaleer ze maar, je breiwerk, je kettingen, je etagères, je opgeknapte meubels en je handbeschilderde bloempotten... 
Maar denk ook aan een hele partij goederen die je hebt opgekocht via veilingsites of via Alibaba.

Daarnaast is er voor de gelukszoekers onder ons natuurlijk weer gewoon meer kans om dé hit van Tussen Kunst & Kitsch te scoren.

Als klap op de vuurpijl: mijnTafel wil binnen 3 jaar 50 vestigingen in Nederland geopend hebben en zoekt franchisenemers!

"Zie jij jezelf als zelfstandig ondernemer van de itsepalvelukirpputori mijnTafel? Wij kunnen jouw nieuwe mijnTafel-vestiging binnen een maand openen!
Ben je ambitieus, dan kun je op termijn zelfs meerdere mijnTafel-vestigingen openen."
Voor meer informatie over de franchisevoorwaarden, zie de site van mijnTafel.

Mocht je aanstoot nemen aan dit onverholen reclamestukje... Ik ben op geen enkele manier verbonden aan het concept, ik vind het gewoon geweldig en ik hoop van harte dat er véél meer vestigingen komen!

Wednesday, May 14, 2014

Oude liefde roest niet

Had even tijd nodig om kansen te benutten...  Ik heb ooit eens geschreven over het meedoen aan spelshows op televisie en ik heb nu maar eens de stoute schoenen aangetrokken. Ik kan nu uit ervaring iedereen aanraden om mee te doen aan in ieder geval 'Eén tegen 100'. En nee, je hoeft me niets te vragen over wat ik wel of niet heb gewonnen, ik zwijg als het graf (heb ik voor getekend geloof ik ;-)). In ieder geval; het is echt leuk om te doen! So Lingo, Twee voor twaalf en Miljoenenjacht...here I come!

Ik ben daar natuurlijk geen twee weken mee bezig geweest... Eén van mijn andere ideetjes heb ik ook ten uitvoer gebracht: ik heb me aangemeld als vrijwilliger voor de schooltuinen in mijn woonplaats. Super leuk! Ook een echte aanrader dus.

En de rest van de twee weken had ik gewoon heel veel moeite om er in te komen, in het schrijven :-).

Het idee van vandaag is niet van vandaag maar van de NRC van 3 mei: Verdien geld met oude auto's.
Schijnbaar is de 'oldtimermarkt' booming (of is het blooming?) en worden er absurde prijzen betaald voor de niet erg en masse geproduceerde modellen. Volgens NRC is 'Investeren in een oldtimer lucratiever dan sparen en hoeft het geen dure Ferrari te zijn'. Zeker omdat er in het artikel verder staat dat 'een auto in oorspronkelijke staat, desnoods met de slijtplekken op de lak, meer kan opbrengen dan een exemplaar in topstaat' bied ik bij dezen met veel graagte onze toch zeker nog in waarde stijgende, want mét de in het artikel genoemde 'romantische verweerdheid die een oldtimer nog begerenswaardiger maakt', Hyundai Atos te koop aan voor de verzamelaar. (Onzinbiedingen worden verwijderd).

Verder nog vrij gejat uit de NRC de namen en rugnummers waar je voor kunt gaan:




En een nieuwe site als Moneymiljonair enzo: Enqueteclub.nl. Ik heb hem zelf nog niet onderzocht, alleen vluchtig gekeken en volgens mij is er op nog meer manieren geld te verdienen dan bij de andere sites. Ik hoor het graag als iemand hem heeft uitgeprobeerd. Ik zal zelf ook snel aan de slag gaan.


Saturday, May 3, 2014

Knappe familie?

O, Nu.nl is toch altijd een heerlijke bron van geldmaakideeën! Ik zocht terug naar een berichtje over een
modelfamilie (kom ik dus zo op terug) van een tijd geleden en mijn oog viel op weer een nieuwe geldmaker:

Een onderbroek van de vroegere Oostenrijkse keizer Frans Jozef I heeft op een veiling in Wenen 2.500 euro opgebracht.

Keizerlijke onderbroek brengt 2500 euro opFoto:  123RF
Dat heeft het veilinghuis Dorotheum in de Oostenrijkse hoofdstad woensdag laten weten.
Het gaat om een witte linnen onderbroek met het in rood gestikte monogram van de vorst erop, die behoorde tot zijn uniform.




Dat wordt graaien in de ondergoedbakken van alle kringloopwinkels! Wie weet, misschien vind je wel een mooie gemonogrammeerde directoire of  kleponderbroek van deze of gene koninklijke dame of heer.


Het artikeltje dat ik eigenlijk zocht is dit:

Aantrekkelijke familie poseert voor honderden advertenties

De Britse familie Phillips poseert voor honderden advertenties op bussen, in kranten en op posters in wachtkamers over de hele wereld.

Foto:  Thinkstock
Momenteel heeft de familie acht klussen per maand en verdienen ze per keer zo'n 5000 euro.
Grote bedrijven als Mercedes en Disney staan in de rij om de knappe familie, bestaande uit vader Jason (41), moeder Michelle (30), zoons Louis (14), Luca (5), Cobie (3) en de 10 maanden oude dochter Evie te boeken.
Ze zijn te zien op advertenties voor onder meer luxe auto's, supermarkten en reisbureaus. "Chemie tussen modellen zie je altijd terug op de foto en omdat wij geen vreemden van elkaar zijn, is die altijd goed", zegt vader Jason. 
De familie reist voor opdrachten de hele wereld over, onder meer naar Barbados, de Malediven, Ibiza en ook Nederland.
Nu dochter Evie is geboren, is de familie nog meer in trek bij adverteerders, meldt de Mirror. Het geld spaart de familie op om de studies van de kinderen mee te financieren.
Tja, je moet dus wel aan wat schoonheidsidealen voldoen maar dan heb je ook wat!
Trouwens, waarom zou het alleen voor 'het perfecte gezinnetje' weggelegd zijn? Er zijn vast ook adverteerders die op zoek zijn naar de families 'Doorzon', 'Tokkie' en 'Knots'. Persoonlijk denk ik dat je gebakken zit als je lid bent van een gezin met alleen maar roodharigen, spleettandigen of Spockorigen...

Dat was het voor vandaag, doe ermee wat je wilt. En houd Nu.nl in de gaten, zeker Nu.nl/opmerkelijk, dan krijg je geregeld geweldige ideeën! Misschien wel regelmatiger dan hier ;-).

Friday, May 2, 2014

En daar is ze weer...

Zo, het is tijd om weer te beginnen, het borrelt vanbinnen.

Mijn afwezigheid hier duurde langer dan ik had gedacht. De vakantie naar Griekenland (naar het eiland Kythira, aanrader!) is wel doorgegaan en was heerlijk maar wel al zo lang geleden dat we wel weer toe zijn aan een nieuwe vakantie...
De rest van de tijd vloog voorbij (misschien moet ik toch maar eens een boek gaan schrijven over het verlammende effect van zuigende problemen om je heen...dan kan ik er toch nog geld mee verdienen), en vloog gewoon over de badkamer heen. Tot het eind van afgelopen jaar. We zijn er vol in gegaan, mijn lief en ik en we hebben echt keihard gewerkt. Hij is af en prachtig geworden! En eigenlijk is het ook een verdienmodel geworden; we hebben alles (op de waterleiding na, na drie dagen zelf geprobeerd te hebben te solderen) zelf gedaan. Hiermee hebben we de badkamer (die er echt gelikt uitziet) voor ongeveer een zesde van de prijs die we zouden hebben betaald als we alles hadden uitbesteed, gemaakt en daarmee de waarde van het huis opgekrikt. Let wel, ik reken ons uurloon niet mee en ook ons bloed, ons zweet en mijn tranen niet want dan hebben we de badkamer voor ongeveer acht keer de 'eigenlijke' prijs gerenoveerd...

En tot zover een inkijkje in mijn leven.

Wat door is gegaan in de laatste (slik) tien maanden is onder andere de sporadische verkoop van spulletjes, met daarbij wel een heel mooie: iets gekocht voor vijftig euro en verkocht voor honderdvijftig euro! Geeft zo'n kick.
En het gewone -héél kleine beetjes helpen vast ook werk- van Moneymiljonair, Euroclix, Ladymail, en Crazymails. Ik weet eigenlijk niet meer of ik had gezegd dat ik me naast voor Moneymiljonair, waar ik al jaren sta ingeschreven, ook had ingeschreven voor die andere drie. In ieder geval dacht ik, als ik toch aan het klikken ben op al die stomme mailtjes, dan kan dat in dezelfde moeite vier keer zo vaak...
Likebux gaat nog steeds goed, véél harder dan die vier dingen hierboven, alleen moet je dus een facebookaccount hebben.

Goed, nu dan een 'note' bij het vervolg van Iederedageennieuwidee: ik ga voortaan niet meer íedere dag een nieuwe post plaatsen, denk ik. Het is best veel en door de druk die het geeft, heb ik misschien sneller de neiging het op te geven omdat ik bij één dag geen tijd al het gevoel heb te falen... (voer voor psychologen?).
De paginanaam ga ik niet veranderen, ik hoop namelijk van harte dat mijn niet meer dagelijkse geplaatste ideeën jou genoeg inspiratie geven om de gaten in de week op te vullen. Samen kom je verder toch?